IT juhid ja nende rollid (Nädal 9)

 Steve Jobs - Juht, arengumootor


Steve Jobs oli üks Apple'i kaasasutajatest. Koos Steve wozniakiga tahtsid nad, et Apple oleks vägagi edukas. Sellel oli Steve jobsil suur roll. Steve jobs oli väga nõudlik. Ta seadis tihti oma alluvatele väga kõrged ootused ja oli tuntud oma halastamatuse poolest. Ta nõudis ainult parimat ja ei leppinud vähemaga.
Steve jobs oli ka väga innovatiivne. Ta otsis pidevalt viise ja võimalusi oma toodete ja teenuste parandamiseks ja kuna ta on suur visionäär, nägi ta tulevikku ette mida teised teha ei suutnud.
Steve Jobs oli väga pühendunud oma ettevõttele ja oma missioonile. Ta tundis suurt huvi tehnoloogia ja oma toodete vastu ja ta lihtsalt tahtis neid maailmaga jagada. Ta pidevalt inspireeris oma meeskonda, kliente võlus ta oma entusiasmi ja emotsionaalsusega.                                                                                                        Ta oli lihtne. Ta püüdis saavutada seda kuldset keskteed, et tema tooted oleksid väga lihtsasti kasutatavad ja lihtsasti kättesaadavad. Ta uskus, et lihtsus on elegantsi ja funktsionaalsuse võti. Sellepärast ta tihti eemaldas oma toodetest ebavajaliku ja keskendus arendamisele.


Elon Musk - Ülemus, teavitaja/suhtleja

Ülemusena on elon musk üpris nõudlik ja ambitsioonirikas. Nagu ka Steve jobs, seab Elon Musk enda töötajatele kõrged eesmärgid ja ootab neilt pühendumust ja tipptaset. Kindlasti ei karda ta anda karmi kriitikat ja halvemal juhul isegi vallandada inimesi. Täpselt nii juhtus Twitteris kui Elon Musk selle ära ostis. Ta on erinevate detailide suhtes väga kontrolliv, tihti sekkub ta oma toodete kujundusse ja arendusse. Aga ta pole paha inimene. Elon musk on ka inspireeriv ja karismaatiline inimene, kes oskab oma meeskonda hästi motiveerida andes neile huvitavaid ülesandeid ja projekte mille kallal nokitseda ja kui töö on valmis siis ta ka tunnustab neid saavutusi.                                                                                                              Teavitajana/suhtlejana on Elon musk väga avatud ja siiras. Talle meeldib oma mõtteid teistega jagada kas läbi twitteri või teiste intervjuude ja pressikonverentside. Kindlasti ei karda ta oma arvamust väljendada. Ta Kasutab tihti huumorit ja teeb nalju, et kas köita tähelepanu või siis äratada huvi. Üldkokkuvõttes on Elon suur ülemus ja hea suhtleja, kes teeb kõik, et ta firmadel hästi läheks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Turvariskid (Nädal 14)

Nädal 10, vaba tarkvara ja autoriõiguste suhe