Ärimudeli analüüs (Nädal 11)

Freemium Windows 10

 Freemium ärimudel tähendab seda, et ettevõte pakub mingit teenust või toodet tasuta, aga samal ajal lubab inimestel maksta selle eest, et sellel oleks suuremad võimalused.

Üks hea näide selle kohta on windows 10. Windows 10 põhiversioon sisaldab paljusid erinevaid funktsioone näiteks virtuaallaud, mis võimaldab inimestel kasutada mitut programmi korraga ilma nende vahel lülitamata. Lisaks on veel Windows 10-l  Cortana ehk virtuaalne assistent ja veel palju erinevaid väikseid funktsioone.

Windows 10-l on ka tasulised versioonid, nagu Windows 10 Enterprise ja Windows 10 Pro, mis sisaldavad palju täiendavaid funktsioone, mis on mõeldud kasutajatele ja organisatsioonidele, kes vajavad suuremat paindlikkust ja turvalisust.

Windows 10 tasulised versioonid võimaldavad kasutajatel kasutada erinevaid funktsioone nagu näiteks Bitlocker ketaste krüptimine, kaugtöölaua tugi, grupipoliitika haldus ja veel muid täiendavaid turvalisuse ja äri tööriistasi.

Windows 10-ne freemium ärimudel on väga hästi balantsis, lubades kasutajatel kasutada tavalisi funktsioone ja samal ajal lubades kasutajatel maksta, et saada juurde lisafunktsioone. See annab võimaluse Microsoftil raha teenida samal ajal kui kasutajad kasutavad tasuta versiooni ja kui tekib vajadus siis maksta lisafunktsioonide eest.

Incremental Windows 10

Sammsammuline arengumudel tähendab seda, et kasutatakse järgjärgulist, korduvad arendust, kus koguaeg uuendatakse tarkvara. 

Windows 10 uuendab pidevalt endal olevat tarkvara tehes kas siis mingit funktsiooni paremaks või ilusamaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Turvariskid (Nädal 14)

IT juhid ja nende rollid (Nädal 9)

Nädal 10, vaba tarkvara ja autoriõiguste suhe